skip to Main Content

[PERCUMA] Bengkel HakCipta,Bikin Lagu & Video Muzik

Makluman kepada mereka yang berminat, satu bengkel hakcipta, pembikinan lagu,penulis lirik dan pembikinan video muzik kerjasama bersama Luncai Emas (Datuk M.Nasir) akan diadakan pada penghujung Julai 2017 ini di Kota Kinabalu, Sabah.

Baru-baru ini, wakil Sabahan Dot My bertemu dengan Asmin Mudin (pencipta lagu & penulis lirik popular antaranya Kau Ilhamku – Mambai) yang juga merupakan orang penting dan diberi kepercayaan oleh Datuk M.Nasir sendiri untuk mengadakan bengkel ini menyatakan beliau sangat berharap bengkel ini mendapat sambutan dari semua pihak terutamanya para pengiat seni,pencipta lagu,penulis lirik dan video muzik di Sabah.

Selain itu juga, bengkel ini juga akan menerangkan cara mendaftarkan harta intelek (IP) karya lagu/ lirik, pemasaran digital, promosi radio serta pengurusan hakcipta dan royalti. Turut disentuh – penerbitan muzik video untuk lagu yang akan dipasarkan nanti.

Bengkel ini dibawakan oleh Luncai Emas Sdn Bhd selaku syarikat rakaman & publishing yang memiliki lebih 25 tahun pengalaman di dalam industri muzik dengan sokongan kuat dan kerjasama dari Perbadanan Filem Nasional, FINAS.

Berikut adalah ketetapan bagi bengkel tersebut :

Tempat : Dewan JKKN, Kota Kinabalu
Tarikh : 24 – 25 Julai 2017
Masa : 7.30am – 5.30pm

Penyertaan : Terbuka kepada semua orang.
Kouta Peserta : 500 peserta.
Yuran : PERCUMA

Lokasi Dewan Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, Sabah :

Untuk mereka yang berminat :

1. Nama Penuh:
2. Nama Pena :
3. I.C no:
4. Label: sekiranya ada (studio/production)
5. Saiz Baju T:
6. Posisi: Komposer/ Penulis  Lirik/ Penyanyi/ Pemuzik/ Juruvideo/ Jurufoto
7. No HP:

# whatsapp 👆🏻 kpd TINA 0178922030
* Anda akan dimasukkan ke dalam group whatsapp khas untuk bengkel ini nanti.

Selain itu juga, para peserta yang berminat juga digalakkan membuat tugasan berkumpulan atau individu (tidak wajib), menghasilkan sebuah lagu,lirik dan video klip untuk dihantar ke pihak Luncai Emas dan akan dinilai sebelum 14hb July 2017,5pm . Karya yg terpilih akan menandatangani ekslusif komposer,lyricts,mv prodution dgn luncai emas nanti. (Sebarang pertanyaan mengenai tugasan ini sila hubungi, 016-555 9897 (Kiels).

Macammana HANTAR TUGASAN??

1.Hantar DVD (High Defination)anda kpd admin Kiels smada byhand kah poskah sila berurusan dgn Kiels Admin.
2.Satu copy lagi (versi [email protected]) hantar kpd Tina admin DIGI 0165282354….DATE LINE 14hb Julai jam 5pm Tq.
Note : Sila jaga harta2 intelek anda jgn bocor kpd pihak lain.

Terima kasih juga Linda Haniff Events yang merupakan penaja utama bengkel ini serta Asmin Mudin Production dan Luncai Emas Sdn Bhd kerana berusaha mengadakan bengkel ini yang sudah pasti sangat diperlukan oleh penulis lagu & lirik serta video muzik di Sabah.

Sabahan Dot My berharap, bengkel ini akan mendapat sambutan oleh semua pihak dan jika ada yang berminat, hantar segera butiran anda kepada pihak penganjur. Sebarang pertanyaan, boleh berhubung terus dengan TINA 0178922030 / 016 – 559 0181 (Asmin Mudin).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Search